Hva er bedre enn et teater på hjul?

–Det må vel være teater som fungerer like godt til vanns som til lands.

Endelig kan vi fortelle dere at den prisvinnende forestillingen Ubåt av Gunnar Eiriksson vil rulle rundt og ta oss med under havoverflaten fra våren 2023.

Forestillingen hadde urpremiere på Haugesund Teater i 2020 og skal nå dykke ned i Tigerbussen vår i samarbeid med HauT, DKS i Oslo og Redd Barna.

Ubåt er en musikalsk og leken forestilling om nysgjerrighet, håp og om å flyte og synke samtidig.

Vi befinner oss noen år frem i tid. Kloden er dekket av hav. Lufta kan vi ikke puste inn, den er giftig for mennesker. Midt i dette havet bor Argentina og Pappa, i en ubåt, fullt utstyrt med både et ferskvannsproduserende pumpeorgel, en Tangmelkstasjon og et ekte periskop.
Periskop – Kritikk av kunst for barn og unge skrev i sin anmeldelse: «Det mest imponerende er at manus, regi og spill ikke viker unna virkelig alvorlige temaer som økosorg, savn etter familiemedlemmer og foreldres utilstrekkelighet når det kommer til å beskytte sine barn.»
Nypremiere i Tigerbussen blir 21. april og vi spiller som vanlig oppsøkende og gratis med særlig fokus på bydeler med høy andel barnefattigdom. Følg oss for mer info. Musikk, manus og regi er ved Gunnar Eirikssonn, scenografi ved Signe Gerda Landfald og lysdesign ved Simon Alvsvaag.
Regi, manus, musikk og lyddesign: Gunnar Eiriksson
Dramaturg: Kristofer Grønskag
Scenografi og Kostyme: Signe Gerda Landfald
Maskør: Unni Gjerne Jørgensen og Sigrid Teige
Lysdesign: Simon Alvsvaag
Produksjonsleder og turnékoordinator: Heidi A. Lundbakk
Ensemblesjef: Knut Steen
Teknikere og sjåfør: Gjermund Lethigangas og Sindre Kløften
Tilvirkning kostymer: Line Flo og Freya Busby
Grafisk design og PR: Morten Quist Hommersand